miercuri, 13 decembrie 2023

Sos olandez

 




Ingredients

  • 250 g unt nesărat, tăiat cuburi
  • 50 g apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3 gălbenușuri
  • ½ linguriță sare
  • 1 priză piper, proaspăt măcinat

Preparation

  1. Puneţi untul în bol şi topiţi-l 4 min./70°C/viteza 2. Transferaţi-l într-o cană cu cioc şi daţi-l deoparte.
  2. Montați fluturele de amestecare. Puneţi în bol apa, zeama de lămâie, gălbenuşurile, sarea şi piperul şi încălziţi 2 min./70°C/viteza 4.
  3. Mixați 4-5 min./70°C/viteza 4, în timp ce turnaţi foarte încet untul topit pe capac, astfel încât să se prelingă în bol pe lângă paharul de măsurare, pe cuţitul în rotație, pentru a face o emulsie. Scoateți fluturele de amestecare și serviţi imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu