Salată de somon, quinoa, feta și legume
Ingredients
- ½ lămâie, doar coaja
- 10 - 12 fire ierburi aromate proaspete, în amestec (ex. pătrunjel, busuioc, cepșoară), doar frunzele
- 1 cățel de usturoi
- ½ chilli, proaspăt
or 2 prize chilli cayenne, uscat, fulgi - 60 g ulei de măsline
- 1200 g apă
- 1 ½ linguriță sare
- 100 g quinoa
- 600 g file de somon proaspăt, fără piele (2 cm grosime)
- 160 g ardei grași, tăiați bucăți
- 50 g ceapă roșie, tăiată bucăți
- 120 g castraveți, tăiați bucăți
- 150 g brânză feta, tăiată cuburi
- 1 linguriță muștar de Dijon
- 1 lingură oțet
- 2 prize piper negru măcinat
- 300 g roșii prunișoare, tăiate cubulețe (2 cm)
- 1 avocado, pulpa (150-200 g), tăiat felii
- 100 g varză kale, fâșii subțiri
or 100 g spanac tânăr, proaspăt - 1 linguri semințe de dovleac (optional)
- 2 linguri merișoare uscate (optional)
Preparation
- Puneți în bol coaja de lămâie și 2-3 fire de ierburi aromate proaspete, în amestec, doar frunzele, și tocați 7 sec./viteza 9. Transferați într-un castronel și dați deoparte.
- Puneți în bol usturoiul, chilli și 30 g ulei de măsline, tocați 3 sec./viteza 7, apoi sotați fără paharul de măsurare 2 min./120°C/viteza 1. Transferați în castronelul cu amestecul de coajă de lămâie și ierburi aromate și dați deoparte.
- Fără a spăla bolul de mixare, puneți în el apa și 1 linguriță sare. Introduceți coșul de înăbușire, puneți în el quinoa, apoi amestecați cu spatula pentru a umezi toate semințele. Poziționați Varoma, cu tava Varoma. Așezați bucățile de somon în tava Varoma. Presărați deasupra amestecul de coajă de lămâie, ierburi aromate și usturoi, puneți capacul Varoma și gătiți la aburi 20 min./Varoma/viteza 1. Ridicați cu grijă capacul Varoma pentru a controla dacă somonul este gătit. Dacă e nevoie, mai gătiți la aburi 2-5 min./Varoma/viteza 1. Puneți deoparte Varoma, fără capac, și lăsați somonul să se răcească. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei, transferați quinoa într-un bol mare de salată și lăsați-o să se răcească. Spălați și uscați bolul de mixare.
- Puneți în bol ardeii, ceapa, castraveții, 100 g brânză feta, restul de ierburi aromate, muștarul de Dijon, oțetul, restul de 30 g ulei, ½ linguriță sare și piperul negru măcinat și mărunțiți 5 sec./viteza 4. Curățați pereții bolului cu spatula.
- Adăugați roșiile și avocado, apoi amestecați 10 sec.//viteza 2. Transferați în bolul de salată cu quinoa. Folosind spatula, desfaceți în bucăți somonul gătit la aburi, apoi adăugați-l în salată. Adăugați fâșiile de varză kale și amestecați totul delicat. Presărați semințele de dovleac, merișoarele uscate și restul de 50 g feta. Serviți salata rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu