Ingredients
- 500 g apă
- 8 cartofi (aprox. 750 g), jumătăți sau sferturi dacă sunt mari (vezi recomandări)
- 1 linguriță semințe de chimen
- 3 căței de usturoi
- 50 g parmezan, bucăți (2 cm)
- ½ legătură pătrunjel verde (aprox. 10 g), bucăți
- 60 g unt nesărat, cuburi, plus pentru uns
- 30 g smântână maturată, 30% grăsime
- 2 prize sare de mare
- ¼ linguriță piper negru măcinat
Preparation
- Puneți apa în bolul de mixare. Poziționați recipientul Varoma, apoi cântăriți cartofii în el și aranjați-i, cu partea tăiată în jos, în recipientul Varoma și în tava Varoma, asigurându-vă că unele orificii rămân neacoperite astfel încât aburii sa poată circula. Introduceți tava Varoma. Acoperiți Varoma, apoi gătiți la aburi
32 min./Varoma/viteza 1 . Către sfârșitul acestui timp, preîncălziți cuptorul la 230°C și ungeți cu unt o tavă mare de copt. Dați Varoma deoparte. Aruncați apa și uscați bolul de mixare. - Puneți semințele de chimen, usturoiul, parmezanul și pătrunjelul în bolul de mixare, apoi mixați
10 sec./viteza 9 . Curățați pereții bolului cu spatula. - Adăugați untul, smântâna, sarea și piperul, apoi amestecați
20 sec./viteza 4 . - Adăugați cartofii gătiți la aburi, în tava de copt pregătită, puneți deasupra amestecul de usturoi, apoi coaceți timp de 10-15 minute (230°C) până când sunt gătiți și rumeni.
- Serviți fierbinte cu friptură la cuptor, carne sau pește la grill sau un fel principal la alegere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu