luni, 18 decembrie 2023

Șnițele de soia cu sos de ceapă și mămăliguță

 



Nota: 9,5

Preparare:

Se pune cratita pe foc cu:
    900ml  apa
    6g  sare
    0,6g  cimbru
    0,5g  chimen macinat
    2 prafuri boia dulce
    2 prafuri piper
    2 catei de usturoi

    Dupa ce da primul clocot, se adauga in cratita:

    100g  soia

    Se opreste focul si se lasa la hidratat circa 1 ora.

    Intre timp pregatim sosul pentru snitele.

    Se calesc in tigaie:

    2 cepe taiate marunt
    2 linguri de ulei


    Se adauga in tigaie:

    100g  soia anterior hidratata

    Se calesc timp de 20 minute la foc mic.

    In acest timp se adauga cate putina marinada in tigaie, putin cate putin, astfel incat la sfarsitul celor 20 de minute sa nu ramana zeama in tigaia cu snitele, dar nici sa fie uscata deoarece snitelele se pot intari.

    Apoi se adauga in tigaie:

    5 linguri passata de rosii

    Se caleste inca 5 minute.





    https://savoriurbane.com/snitele-de-soia-de-post-cu-sos-de-ceapa-si-mamaliguta/

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu