Aceasta reteta este modificata si adaptata la gustul meu.
Ingrediente:
38 ml esenta de vanilie Dr. Oertker
560 g lapte integral
200 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
140 g zahăr
6 gălbenușuri
1 priză sare (optional)
Preparare:
1. Puneţi:
- laptele
- frişca lichidă
- zahărul
- gălbenuşurile
- sarea
2. Setaţi 8 min. la 90°C la viteza 2
3. Turnaţi compoziţia în tăviţe pentru congelator (de aluminiu, silicon) nu prea adânci (max. 4 cm)
4. Acoperiţi cu folie alimentară.
5. Lăsaţi compoziţia să se răcească.
6. Puneţi tăviţele în congelator timp de minimum 10 ore.
7. Scoateţi tăviţele din congelator şi lăsaţi-le 15 minute în frigider
8. Tăiaţi îngheţata cuburi (4 x 4 cm), cu un cuţit bine ascuţit.
9. Imparţiţi cantitatea de ingheţata in doua.
10. Puneţi prima jumatate in bol si mixaţi 20 sec. la viteza 6
11. Apoi mai mixați inca 10 sec la viteza 4 ajutându-vă de spatulă daca este necesar.
12. Transferaţi îngheţata într-un recipient pentru a mai fi pusa ceva timp la congelator.
13. Puneţi şi partea a doua de cuburi de îngheţată în bol şi mixaiţi 20 sec. la viteza 6
14. Apoi mai mixați 10 sec. la viteza 4 ajutându-vă de spatulă daca este necesar.
15. Transferaţi îngheţata într-un recipient pentru a mai fi pusa ceva timp la congelator.
Sfaturi si sugestii:
Reteta originala avea 180g cantitate de zahar, dar mie mi s-a parut cam dulce.
- Pentru o consistenţă mai solidă, puneţi îngheţata în congelator timp de 15 minute înainte de a fi servită.
- Decoraţi cu fistic mărunţit, fulgi de cocos şi fulgi de ciocolată.
- Puneți deasupra frişcă bătută şi sos de ciocolată sau de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu