INGREDIENTE:
- 400 g piept de pui
- 1 dovlecel potrivit
- 2 morcovi mici
- 4-5 cartofi
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa alba
- 2 linguri de bulion
- sare/piper
- 1/2 leg de patrunjel
1. Se pune in bol:
- 1 ceapa (120g)
2. Tocati: 3 sec. la viteza 5
3. Adăugați:
- 15g ulei
4. Căliți: 5 min. la 100°C / invers la viteza -lingura-
5. Adăugați:
- 2 morcovi mici (100g)
6. Căliți: 5 min. la 100°C / invers la viteza -lingura-
5. Adăugați:
- 1 devlecel (240g)
- 4 cartofi (320g)
- piept pui fiert spumat putin anterior(380g)
- 550g apa
- rosii din conserva (150g)
- betele de la patrunjel si marar
6. Gătiți: 20 min. la 100°C / invers la viteza -lingura-
- piper
- 6g sare
- 2g delikat
- patrunjel si marar
- 2 foi de dafin
6. Gătiți: 8 min. la 100°C / invers la viteza -lingura-
Ceapa o taiem marunt o punem la calit in ulei.
Adaugam si morcovii taiati rondele.
Dovlecelul se spala bine si se taie feliute potrivite, iar cartofii ii taiem cuburi.
Pieptul de pui il taiem cubulete si adaugam peste legumele calite, punem si dovlecelul feliute si cartofii.
Se pun 2 pahare de apa si se lasa la foc potrivit sa fiarba.
Cand scade zeama se adauga bulionul si usturoiul taiat feliute subtiri.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-cu-dovlecei-si-piept-de-pui-53664.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu