Vin fiert
Ingredients
- 200 g zahăr extrafin
- 3 portocale netratate, dintre care coaja tăiată subțire de la 2 portocale, 80 g zeamă și 1 portocală feliată (1 cm)
- 6 cuișoare
- 1 băț de scorțișoară, plus pentru servit (după preferință)
- 2 foi de dafin, uscate
- ¼ nucșoară, întreagă, proaspăt măcinată
- 1500 g vin roșu
- 1 anason stelat
Preparation
- Puneți în bol zahărul, coaja de portocală și zeama de portocală și gătiți 5 min./100°C//viteza 1.
- Adăugați cuișoarele, 1 băț de scorțișoară, foile de dafin, nucșoara și 250 g vin roșu și, fără paharul de măsurare, fierbeți 10 min./100°C//viteza 1.
- Adăugați restul de 1250 g vin și anasonul stelat, puneți paharul de măsurare în orificiul din capacul bolului de mixare și încălziți 5 min./60°C//viteza 1.
- Introduceți coșul de înăbușire, țineți-l în loc cu ajutorul spatulei și strecurați vinul fiert într-o cană cu cioc termorezistentă. Garnisiți cu felii de portocală și bețe de scorțișoară (după preferință) și serviți cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu