miercuri, 13 decembrie 2023

Vin fiert


 



Ingredients

  • 200 g zahăr extrafin
  • 3 portocale netratate, dintre care coaja tăiată subțire de la 2 portocale, 80 g zeamă și 1 portocală feliată (1 cm)
  • 6 cuișoare
  • 1 băț de scorțișoară, plus pentru servit (după preferință)
  • 2 foi de dafin, uscate
  • ¼ nucșoară, întreagă, proaspăt măcinată
  • 1500 g vin roșu
  • 1 anason stelat

Preparation

  1. Puneți în bol zahărul, coaja de portocală și zeama de portocală și gătiți 5 min./100°C//viteza 1.
  2. Adăugați cuișoarele, 1 băț de scorțișoară, foile de dafin, nucșoara și 250 g vin roșu și, fără paharul de măsurare, fierbeți 10 min./100°C//viteza 1.
  3. Adăugați restul de 1250 g vin și anasonul stelat, puneți paharul de măsurare în orificiul din capacul bolului de mixare și încălziți 5 min./60°C//viteza 1.
  4. Introduceți coșul de înăbușire, țineți-l în loc cu ajutorul spatulei și strecurați vinul fiert într-o cană cu cioc termorezistentă. Garnisiți cu felii de portocală și bețe de scorțișoară (după preferință) și serviți cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu