Pentru 4 portii
●
Ardei gras galben
0,5 buc
este optional
●
Broccoli
250 g
o mana de broccoli proaspat, daca e taiat de pe ciorchini
●
Ciuperci albe proaspete
16 buc
eu am avut champignon brune de data asta
●
Ceapa verde
4 buc
puteti inlocui cu fire de praz
●
Noodles
200 g
1 pachet de noodles de ou preferate, vedeti ai mei la pasul 6
●
Sos de Soia Light
4 linguri
este sosul clasic de soia, cel mai des gasit in magazine
●
Sos de Soia Dark
1 lingura
il gasiti in magazinele cu specific chinezesc, vedeti link-ul din descriere
●
Ulei de arahide
3 linguri
puteti inlocui cu ulei de rapita sau ulei de f.soarelui
pasi de urmat
Pas 1
Inainte sa va apucati de restul ingredientelor, in primul rand marinam carnea de pui pentru 30 de minute- 1 ora.
Deci o taiati felii subtiri si lungi, puneti intr-un bol, adaugati - 1 lingura sos soia Dark + 2 linguri sos soia Light + 1 lingura vin de orez + 1 lingurita sare + 1 lingura amidon.
Pas 2
Amestecati bine si lasati la frigider pana pregatiti restul ingredientelor.
Pas 3
Acum aveti timp sa pregatiti toate legumele:
- ardeii taiati in bucati medii
- morcovul rondele
- ciupercile in jumatati sau sferturi
- broccoli buchetele mici
Pas 4
La ceapa verde separati partea verde de cea alba si le tocati marunt.
Pas 5
Usturoiul se toaca cat mai marunt posibil.
Pas 6
Acestia sunt taiteii pe care-i preferam noi, nu am incercat multe alte marci - a fost dragoste de la prima inghititura si inca nu am experimentat altele.
Daca aveti alte sugestii, sunt binevenite :)
Pas 7
Se fierb conform cu instructiunile de pe punga, de multe ori timpul de fierbere este cam de 3-4 minute.
Se pune si o lingurita sare!
Pas 8
Scurgeti de apa fierbinte, clatiti bine cu apa rece si lasati intr-o sita pana le vom folosi.
Pas 9
Revenim la carnea marinata:
- intr-o tigaie mare incalziti bine 1 lingura de ulei de arahide si puneti carnea la calit
Pas 10
Amestecati bine periodic pana se rumeneste si gateste bine.
Apoi o scoateti din tigaie intr-o farfurie si lasati deocamdata la o parte.
Pas 11
Mai turnati in tigaie 2 linguri de ulei de arahide, adaugati partea alba de la ceapa si usturoiul tocat - caliti la foc iute 2 minute si amestecati periodic.
Pas 12
Acum adaugati legumele pregatite la pasul 3.
Pas 13
Caliti la foc iute si amestecati periodic timp de inca 5-10 minute.
Legumele nu trebuie sa fie foarte gatite, doar invaluite putin.
Pas 14
Adaugati carnea de pui gatita, amestecati.
Pas 15
Adaugati taiteii gatiti si inca 2-3 linguri de sos de soia Light.
Pas 16
Mai turnati inca 1-2 linguri de ulei de susan, pentru aroma specifica si gust mai interesant.
Pas 17
Amestecati bine si inchideti focul imediat.
Pas 18
De preferat sa-i serviti imediat, presarati cu ceapa verde tocata deasupra.
Pofta Buna!
https://www.lalena.ro/reteta/1572/Noodles-chinezesti-cu-pui-si-legume/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu