miercuri, 13 decembrie 2023

Risotto cu ciuperci și spanac

 




Ingredients

  • 50 g parmezan, tăiat în bucăți (2 cm)
  • 730 g apă
  • 300 g ciuperci brune, proaspete, tăiate sferturi
  • 20 g ulei de măsline
  • 40 g șalote, tăiate în bucăți (1 cm)
  • 30 g unt nesărat, tăiat cuburi
  • 100 g frunze de spanac proaspăt
  • 320 g orez pentru risotto (e.g. Carnaroli, timp de gătire 17-18 minute)
  • 60 g vin alb
  • 1 cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l), fărâmițat
    or 1 linguriță cu vârf concentrat pastă de legume, preparat în casă
  • ½ - 1 linguriță sare de mare fină, după gust

Preparation

  1. Puneți parmezanul în bolul de mixare și pasați Pasare /10 sec.. Transferați într-un castron și dați deoparte.
  2. Puneți 30 g apă în bolul de mixare. Introduceți coșul de înăbușire, cântăriți în el ciupercile și gătiți la aburi 3 min./Varoma/viteza . Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei și vărsați apa din bolul de mixare.
  3. Puneți în bolul de mixare uleiul și ciupercile gătite la aburi, montați protecția antistrop pe capacul bolului de mixare, apoi sotați Temperatură ridicată . Transferați într-un castron și dați deoparte.
  4. Puneți în bolul de mixare șalotele și 10 g unt, apoi, fără paharul de măsurare, sotați 3 min./120°C/viteza 1.
  5. Adăugați spanacul și, fără paharul de măsurare, sotați 5 min./100°C/viteza 1. Introduceți paharul de măsurare, apoi mărunțiți 2 sec./viteza 8. Curățați pereții bolului cu spatula.
  6. Adăugați orezul și, fără paharul de măsurare, sotați 3 min./120°C//viteza 1.
  7. Adăugați vinul și, fără paharul de măsurare, gătiți 1 min./100°C//viteza 1.
  8. Adăugați cubul de concentrat vegetal, sarea și 700 g apă, apoi curățați baza bolului de mixare cu spatula, pentru a desprinde orezul. Cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, gătiți 7 min./100°C//viteza 1.
  9. Adăugați ciupercile sotate date deoparte, apoi curățați baza bolului cu spatula, pentru a desprinde orezul. Cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, gătiți 7-8 min./100°C//viteza 1 sau până sunt gătite.
  10. Lăsați risotto să stea în bolul de mixare timp de 1 minut, apoi amestecați în el cele 20 g unt rămas și parmezanul ras, dat deoparte. Serviți imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu