Ingredients
- 50 g zahăr
- 200 g ciocolată amăruie, min. 50% cacao, tăiată bucăți
- 100 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- 4 ouă, separate
- 1 priză sare
Preparation
- Puneţi zahărul în bol şi pulverizaţi
10 sec./viteza 10 . Curăţaţi pereţii bolului cu spatula. - Adăugaţi ciocolata amăruie şi frişca lichidă şi topiţi
4 min./50°C/viteza 2 . - Adăugaţi gălbenuşurile în bol şi mixaţi
15 sec./viteza 4 . Transferaţi amestecul într-un castron de mărime medie şi puneţi deoparte. Spălaţi şi ștergeți bine bolul de mixare. - Montați fluturele de amestecare. Puneţi în bol albuşurile şi sarea şi bateţi
3 min./viteza 3.5 sau până se întăresc. Scoateți fluturele de amestecare și puneţi albuşurile bătute peste amestecul de ciocolată şi încorporaţi delicat cu ajutorul spatulei. Turnaţi în 6 boluri individuale de desert şi puneţi în frigider minimum 3 ore înainte de a servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu