vineri, 14 mai 2021

Inghetata de vanilie cu miere la Thermomix


Ingrediente:

75 g zahăr alb
2 gălbenușuri de ou
65 g miere
500 g de turnare (biciuire) smântână
1 lingură de extract natural de vanilie
1 ciupire sare

Preparare:

Puneți zahărul în vasul de amestecare și rolați 20 sec / viteză 9 .
Adăugați gălbenușurile de ou, miere, smântână, vanilie și sare și fierbeți 6 min / 80 ° C / viteza 4 .
Turnați amestecul într-un recipient congelabil superficial și lăsați deoparte să se răcească (aproximativ 30 de minute) înainte de a-l pune la congelator timp de 8 ore sau până la îngheț. Curățați și uscați vasul de amestecare.
Tăiați înghețata în bucăți (4 cm) și așezați bucățile de înghețată într-un vas de amestec și amestecați 20 sec / viteză 9 , apoi amestecați încă 10 sec / viteză 4 , cu ajutorul spatulei. Transferați într-un recipient congelabil și puneți-l la congelator timp de 8-9 ore, până la îngheț. Se servește o dată înghețat.

Sugestii și sfaturi:

Pentru o aromă unică, adăugați 3 crengute de rozmarin, numai frunze, cu zahărul la pasul 1.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r106786

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu