sâmbătă, 1 mai 2021

Tocăniță cu linte, mere și carne de porc

 


Ingredients

  • 70 g ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 250 g carne de porc fără pielițe, tăiată cuburi (3 cm), zvântată cu hârtie absorbantă
  • 250 g ceapă, tăiată jumătăți
  • 120 g morcovi, tăiați bucăți
  • 200 g mere acrișoare, fără cotor, curățate, tăiate în cuburi (3 cm)
  • 700 g apă
  • 200 g linte verde uscată, clătită și scursă
  • 2 lingurițe concentrat pastă de legume
  • 2 linguri oțet din cidru de mere (optional)
  • 2 foi de dafin, uscate
  • 1 linguriță frunze de cimbru proaspăt, plus pentru decor
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 240 g fasole albă, cu bob mare, din conservă, scursă
  • 50 g smântână lichidă, min. 30% grăsime (optional)


Preparation

  1. Puneți în bol 20 g ulei de măsline și 1 cățel de usturoi și încălziți fără paharul de măsurare 2 min. 30 sec./Varoma/viteza .
  2. Adăugați carnea de porc, asigurându-vă că este distribuită uniform în bol, apoi rumeniți Temperatură ridicată . Transferați carnea într-un castronel și puneți deoparte. Păstrați usturoiul rumenit.
  3. Puneți în bol ceapa, morcovii, merele, usturoiul rumenit și restul de 2 căței de usturoi, apoi mărunțiți 5 sec./viteza 5.
  4. Adăugați restul de 50 g ulei de măsline și sotați 3 min./120°C//viteza .
  5. Adăugați apa, carnea rumenită, lintea, concentratul pastă de legume, oțetul din cidru de mere, foile de dafin, cimbrul proaspăt, sarea și piperul negru măcinat. Puneți coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare și gătiți 25 min./100°C//viteza 1.5.
  6. Adăugați fasolea albă și smântâna lichidă (opțional) și gătiți 5 min./100°C//viteza .
  7. Serviți imediat, garnisită cu frunze de cimbru proaspăt.



https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r687842


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu