luni, 17 mai 2021

Tort din piscoturi cu vișine și cremă de vanilie


Ingrediente:

  • 250 de grame de piscoturi (sau un blat de tort de vanilie cu diametrul de 24 cm)

crema de vanilie cu mascarpone:

  • 500 ml. lapte
  • 1 ou întreg sau 2 gălbenușuri
  • 30 de grame de amidon din porumb
  • 50 de grame de zahăr
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • 1 praf bun de sare
  • 10 grame de gelatină granulată
  • 250 de grame de mascarpone

jeleul de vișine:

  • 600 de grame de vișine, cântărite fără sâmburi (congelate, din compot sau proaspete)
  • 140 de grame de zahăr
  • 30 de grame de amidon din porumb

finisare și decor:

  • 400 de grame de smântână pentru frișcă cu minimum 30% grăsime
  • 30 de grame de zahăr pudră vanilat
  • 50 de grame de crocant de alune sau fulgi de migdale rumeniți ușor
  • 16 cireșe confiate







https://www.lauralaurentiu.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/tort-fara-coacere-cu-visine-si-crema-de-vanilie.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu