sâmbătă, 29 mai 2021

Linte neagra in stil indian


Ingrediente (pentru 2 portii):

300 grame de linte neagra  uscata

o foaie dafin

o ceapa alba

3 rosii coapte (sau suc de rosii)

2-3 catei de usturoi

un cm de radacina de ghimbir

condimente Dal-Makhani (amestec de coriandru, ceapa uscata, mango uscat, ardei iute, piper negru, scoritisoara). 

Daca nu gasiti amestecul de condiment, folositi coriandru, ardei iute, piper, turmeric, dupa gust.


Mod de preparare:

Spalam bine  lintea si o punem sa fiarba impreuna cu foaia de dafin, timp de, aproximativ, 30 minute. Lintea neagra se fierbe putin mai greu, prin urmare,recomand sa o lasati 2-3 ore in apa, inainte sa o puneti la fiert.

In acest timp, tocam ceapa si rosiile decojite marunt (rosiile se decojesc foarte usor daca le tineti putin in apa fierbinte, sau in cuptor) si le punem intr-o oala cu capac la foc mic (sa se inabuseasca putin). 

Peste 4-5 minute, adaugam usturoiul si ghimbirul zdrobiti, si mai lasam inca 2-3 minute. 

Dupa aceea adaugam condimentele: gatind si pentru copii, nu prea folosesc amestecul Dal-Makhani, deoarece este picant; prin urmare, cu ajutorul unui mojar si pistil, amestec condimentele dorite ( coriandru, piper negru, turmeric, putina sare grunjoasa). Stingem focul si  lasam acoperit, pana cand fierbe lintea.

Adaugam sosul de rosii peste lintea fiarta.

Idee:  daca este vara, folositi rosii coapte bine, iar  iarna, suc de rosii (daca trebuie sa il cumparati, verificati ingredientele... trebuie


https://mariapopa.com/retete/felul-principal/Preparate-cu-legume/linte-neagra-in-stil-indian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu