sâmbătă, 1 mai 2021

Piure de cartofi și legume


 

Ingredients

  • 600 g cartofi făinoși, curățați, tăiați felii (0.5 cm)
  • 400 g legume (ex. dovleac, morcovi, țelină rădăcină, cartofi dulci, mazăre, conopidă, broccoli), tăiate felii (0.5 cm) dacă e nevoie (vezi recomandarea)
  • 1 - 1 ¼ linguriță sare
  • 350 g lapte
  • 30 g unt, nesărat sau sărat
  • 1 priză nucșoară, măcinată


Preparation

  1. Montați fluturele de amestecare. Puneţi în bol cartofii, legumele, sarea laptele şi untul şi fierbeţi 25-30 min./98°C/viteza 1, punând coşul de înăbuşire pe capac, în locul paharului de măsurare, pentru a evita stropirea.
  2. Scoateţi fluturele de amestecare. Adăugaţi nucşoara, puneţi paharul de măsurare în locaşul său şi reglaţi 30 sec./viteza 4. Serviți fierbinte.



https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154043

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu