sâmbătă, 1 mai 2021

Cremă de mere

 


Ingredients

  • 600 g suc de mere
    or 600 g cidru de mere
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 40 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 200 g frișcă lichidă, 30-40% grăsime
  • 1 măr roșu, tăiat felii subțiri


Preparation

  1. Puneți în bol sucul de mere și amidonul de porumb și amestecați 15 sec./viteza 4.
  2. Adăugați zahărul și ouăle, apoi fierbeți 7 min./100°C/viteza 3. Transferați crema într-un castron adânc, acoperiți cu folia alimentară și lăsați-o să se răcească. Spălați și ștergeți bolul de mixare.
  3. Adăugați zeama de lămâie în crema răcită și amestecați ușor.
  4. Montați fluturele de amestecare. Puneți în bol frișca lichidă și bateți: viteza 3, până când obțineți consistența dorită de frișcă bătută. Scoateți fluturele de amestecare.
  5. Cu ajutorul unei spatule de patiserie, încorporați ușor frișca în cremă, cu mișcări de jos în sus (prin răsturnare). Acoperiți vasul cu folie alimentară și puneți-l la rece, în frigider timp de 2 ore.
  6. Serviți cu felii de măr.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r678301






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu