Ingrediente
1 buchet de salata
2 rosii, taiate cuburi mici
150 g de bacon
1/2 cana de porumb conservat
2-3 oua, fierte si taiate in felii subtiri
1 avocado mediu, taiat cuburi mici
2 tulpini de ceapa, taiate felii subtiri
1/4 ceapa rosie, cuburi mici
Mod de preparare
Ouale se fierb tari si se taie cubulete.
Baconul se caleste in tigaie ( fara ulei ), se retrage de pe foc cand devine rumen si crocant. Se lasa sa se raceasca si sa se scurga de grasimea in exces pe o hartie de bucatarie.
Rosiile, avocado si ceapa se taie cubulete.
Frunzele de salata se pun intr-un bol cu dressing si se amesteca.
Pe o farfurie de servit se aranjeaza un pat pufos de frunze de salata, deasupra in randuri ordonate se aranjeaza ceapa, baconul, porumbul, rosiile, ouale si avocado.
La final, salata se condimenteaza cu sare si piper, se serveste imediat.
Dressing
1/2 cana de ulei de masline
1 catel de usturoi tocat
1/2 lamaie stoarsa
1 lingura de mustar
varf de cutit de sare cușer
varf de cutit de piper negru proaspat
Cum se preparara
Intr-un castron mic se amesteca toate ingredientele.
Dressing-ul poate fi depozitat in frigider intr-un recipient de sticla mica si pastrat pana la 10 zile in frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu