Ingredients
- 250 g făină
- 300 g lapte
- 30 g ulei de măsline
- 5 ouă mijlocii (53-63 g)
- ½ linguriță sare de mare fină
- 2 căței de usturoi
- 50 g ceapă, tăiată sferturi
- 30 g ulei de măsline
- 500 g frunze de spanac congelat, dezghețat și scurs bine
- 40 g smântână maturată, 30% grăsime
- 1 linguriță sare de mare fină
- ½ linguriță piper alb măcinat
- 1 priză nucșoară măcinată
- 60 g semințe de pin, crude
- 1 - 2 chilli proaspeți, după gust, tăiați jumătăți
- 100 g ceapă, tăiată sferturi
- 30 g ulei de măsline, plus pentru prăjit
- 400 g carne tocată de vită, desfăcută în bucăți
- 700 g roșii cuburi, din conservă
- 2 lingurițe sare de mare fină
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță boia de ardei, dulce
- ½ linguriță sos de ardei iute, tip Tabasco®
- ½ linguriță piper negru măcinat
- 140 g porumb dulce boabe, din conservă, scurs
- 120 g fasole kidney, din conservă, scursă
- 100 g brânză feta, fărâmițată
Preparation
Aluatul
- Puneți în bol făina, laptele, uleiul, ouăle și sarea și amestecați 30 sec./viteza 4.
- Curățați pereții bolului cu spatula și amestecați din nou 10 sec./viteza 4. Transferați aluatul într-un castron și dați deoparte pentru a se odihni timp de 20 minute. Între timp, spălați și ștergeți bolul de mixare și preparați umpluturile.
Umplutura de spanac și feta
- Puneți în bol usturoiul, ceapa și uleiul și tocați 3 sec./viteza 5.
- Curățați pereții bolului cu spatula și sotați 3 min./120°C/viteza 1.
- Adăugați spanacul, smântâna, sarea, piperul și nucșoara și gătiți 8 min./100°C//viteza 1. Între timp, prăjiți semințele de pin într-o tigaie uscată, apoi transferați-le într-un castron mic și dați-l deoparte. Scurgeți amestecul de spanac printr-o strecurătoare cu găuri mici, aruncați lichidul în exces, transferați amestecul într-un castron și dați-l deoparte. Spălați și ștergeți bolul de mixare.
Umplutura mexicană
- Puneți în bol chilli, ceapa și uleiul și tocați 4 sec./viteza 5.
- Curățați pereții bolului cu spatula și sotați 3 min./120°C/viteza 1.
- Adăugați carnea tocată de vită, roșiile, sarea, zahărul, boiaua și sosul iute și gătiți 10 min./100°C//viteza 1.
- Adăugați porumbul și fasolea și, fără paharul de măsurare, gătiți 5 min./100°C//viteza . Scurgeți amestecul de lichidul în exces printr-o strecurătoare cu găuri mici, apoi transferați amestecul într-un castron.
- Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie mare de clătite sau într-o tigaie simplă, la foc mediu. Turnați un polonic mic de aluat în centrul tigăii și mișcați tigaia pentru a acoperi toată suprafața cu un strat subțire de aluat. Prăjiți clătita câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi transferați-o pe o farfurie. Repetați operația, adăugând ulei după nevoie, până când folosiți tot aluatul.
- Așezați clătitele pe o farfurie și umpleți jumătate dintre ele cu amestecul mexican, iar cealaltă jumătate cu amestecul de spanac. Presărați brânza feta și semințele de pin prăjite peste clătitele cu spanac, apoi rulați toate clătitele. Serviți clătitele calde.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r679837
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu