Ingredients
Aluatul
- 110 g amidon de porumb
- 50 g zahăr extrafin
- 20 g cacao pudră
- 2 ouă mari (63-73 g)
- 250 g lapte
Sosul de ciocolată
- 70 g lapte
- 100 g ciocolată amăruie, 70% cacao, bucăți mici sau fulgi
- 10 - 20 g unt, pentru prăjit, sau după necesitate
Preparation
Aluatul
- Puneți în bol amidonul, zahărul și cacaua și mixați
10 sec./viteza 7 . Curățați pereții bolului cu spatula. - Adăugați ouăle și laptele și amestecați
30 sec./viteza 3 . - Curățați pereții bolului cu spatula și amestecați din nou
30 sec./viteza 3 . Transferați aluatul într-un castron și dați deoparte. Spălați și ștergeți bine bolul de mixare.
Sosul de ciocolată
- Puneți în bol laptele și ciocolata și topiți
3 min./60°C/viteza 0.5 . - Încălziți o bucățică de unt într-o tigaie mare de clătite sau într-o tigaie normală, la foc mediu. Turnați un polonic mic de aluat în centrul tigăii și mișcați tigaia pentru a acoperi toată suprafața cu un strat subțire de aluat. Prăjiți clătita câte 1-2 minute pe fiecare parte, apoi transferați-o pe o farfurie. Repetați operația, adăugând unt după nevoie, până când folosiți tot aluatul. Serviți clătitele calde cu sosul de ciocolată.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r679833
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu