sâmbătă, 1 mai 2021

Clătite cu ciocolată

 


Ingredients

Aluatul

  • 110 g amidon de porumb
  • 50 g zahăr extrafin
  • 20 g cacao pudră
  • 2 ouă mari (63-73 g)
  • 250 g lapte

Sosul de ciocolată

  • 70 g lapte
  • 100 g ciocolată amăruie, 70% cacao, bucăți mici sau fulgi
  • 10 - 20 g unt, pentru prăjit, sau după necesitate


Preparation

Aluatul

  1. Puneți în bol amidonul, zahărul și cacaua și mixați 10 sec./viteza 7. Curățați pereții bolului cu spatula.
  2. Adăugați ouăle și laptele și amestecați 30 sec./viteza 3.
  3. Curățați pereții bolului cu spatula și amestecați din nou 30 sec./viteza 3. Transferați aluatul într-un castron și dați deoparte. Spălați și ștergeți bine bolul de mixare.

Sosul de ciocolată

  1. Puneți în bol laptele și ciocolata și topiți 3 min./60°C/viteza 0.5.
  2. Încălziți o bucățică de unt într-o tigaie mare de clătite sau într-o tigaie normală, la foc mediu. Turnați un polonic mic de aluat în centrul tigăii și mișcați tigaia pentru a acoperi toată suprafața cu un strat subțire de aluat. Prăjiți clătita câte 1-2 minute pe fiecare parte, apoi transferați-o pe o farfurie. Repetați operația, adăugând unt după nevoie, până când folosiți tot aluatul. Serviți clătitele calde cu sosul de ciocolată.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r679833



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu