INGREDIENTE:
½ lingurita seminte de chimen
½ lingurita seminte de mustar
4 catei de usturoi maruntiti
½ lingurita ghimbir radacina maruntit
1 ardei iute verde maruntit
1 lingurita coriandru pulbere
½ lingurita turmeric
1 cartof mare curatat si taiat cubulete
1 vanata mare taiata cubulete
1 rosie mare decojita si zdrobita
piper cayenne
coriandru verde tocat pentru decor
PREPARARE
Incingeti 1 lingura ulei intr-o tigaie adanca la foc mediu.
Adaugati:
- ½ lingurita seminte de chimenul
- ½ lingurita seminte de mustar
Lasati-le pe foc pana se rumenesc si isi schimba culoarea (aproximativ 1 minut).
Adaugati
usturoiul,
ghimbirul
ardeiul iute
gatiti timp de 1 minut, pana ardeiul devine auriu.
Adaugati:
1 lingurita pulberea de coriandru
½ lingurita turmeric=curcuma si amestecati.
Adaugati:
1 cartof mare curatat si taiat cubulete
1 vanata mare taiata cubulete si amestecati.
Adaugati:
1 rosie mare decojita si zdrobita
sarea
apa si amestecati.
Puneti un capac peste tigaie si gatiti timp de 15 minute.
Amestecati, reduceti focul la minim spre mediu
gatiti in continuare pana se inmoaie cartofii si vanata (aprox. 15 min).
Gustati si ajustati sarea si condimentele.
Decorati cu frunzele de coriandru maruntite si serviti.
http://satya.ro/aloo-baingan-reteta-indiana/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu