1. Se topesc 50 de grame de unt in tigaia mediu incinsa, se adauga ceapa si usturoiul tocate si se calesc, amestecand frecvent. Cand se inmoaie se adauga si ficateii.
2. Se calesc 2-3 minute apoi se adauga supa concentrata si foaia de dafin. Se acopera cu capacul si se gatesc 8-10 minute.
3. Se rastoarna continutul tigaii intr-un castron larg si se paseaza cu blenderul de mana. Se adauga 100 de grame de unt. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se echilibreaza gustul cu zahar (daca se doreste). Se toarna in borcanase si se acopera la suprafata cu untul topit.
4. In cazul in care nu aveti la indemana o supa concentrata, esentiala pentru o consistenta perfecta a pateului de ficat, procedati astfel: puneti la hidratat 10 grame de gelatina granulata in 4-5 linguri de apa rece. Caliti ficatul cum am descris la punctul 2, dar adaugati caeva linguri de apa fierbinte si inabusiti sub capac. Dupa ce ati pasat ficatul, cum am explicat la punctul 3, adaugati gelatina hidratata in compozitie, inainte de a adauga restul de unt.
Pastrare si mod de servire:
Cat timp pateul este in recipientul in care a fost turnat si acoperit cu un strat de unt, care se va solidifica si va forma o pelicula izolatoare, poate fi pastrat la frigider sau intr-o camara rece (pe timpul iernii) chiar si o luna. Odata ce s-a inceput pateul, e bine sa se consume cat mai repede.
https://www.lauralaurentiu.ro/retete-culinare/aperitive/pateu-de-casa-din-ficat-de-pui.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu