sâmbătă, 1 mai 2021

Aioli


Ingrediente

2 galbenusuri de ou

300 ml ulei

4-5 catei de usturoi

1 lingurita mustar de Dijon

2-3 linguri zeama de lamaie

sare grunjoasa

piper

cateva frunze de ierburi aromate, proaspete (patrunjel, busuioc, menta sau coriandru)

Cum se prepara

Prepara o maioneza din galbenusurile de ou, amestecate cu mustarul. Toarna uleiul treptat, iar la final adauga zeama de lamaie.

Separat, intr-un mojar adauga usturoiul, verdeturile si sarea grunjoasa. Pasaeaza totul foarte bine pana obtii o pasta fina. Pentru un plus de aroma poti adauga putina coaja de lamaie poaspat rasa. Incorporeaza apoi pasta obtinuta peste maioneza. La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper. 




https://jurnalderetete.md/aperitive/doua-sosuri-delicioase-care-merg-perfect-alaturi-de-cartofii-prajiti



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu