Ingrediente
10 portii
Pentru budinca:
Pentru caramel:
Preparare
- Incalzim laptele + coaja de lamaie + scortisoara. Lasati la infuzat la foc mediu timp de 15 min.
- Curatati merele de coaja si taiati-le in cubulete. Puneti-le intr-un bol + unt si gatiti 4 minute la cuptorul cu microunde. Dati deoparte.
- Bateti ouale + zaharul. Dati deoparte.
-
Adaugati croissantele rupte in bucati. Lasati la inmuiat 5 min. Luati laptele de pe foc. Scoateti coaja de lamaie si scorțișoara. -
Ungeti forma de copt cu unt. Puneti amestecul de lapte intr-un bol si adaugati ouale cu zaharul + merele fierte. -
Intr-o cratita, pusa la foc mediu, incalziti zaharul cu putina apa pana cand se formeaza caramelul. Turnati imediat in forma de copt, pe fundul acesteia. Pentru caramel: - Turnati apoi compozitia budincii si coaceti 1h si 15min la bain-marie (se pune forma de copt intr-o tava cu apa) la 180º C in cuptor cu ventilator.
- Lasati sa se raceasca bine si scoateti cu grija din forma.
- Decorati cu frisca semi-batuta.
https://www.petitchef.ro/retete/desert/budinca-cu-mere-si-caramel-fid-1573685
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu