vineri, 7 mai 2021

Rețetă tradițională de currywurst și ketchup cu curry


 


INGREDIENTE
  

  • lingura ulei de masline
  • 1/2 cana ceapa galbena tocata
  • catel mic de usturoi
  • 1 1/2 linguriță pudră de curry de calitate
  • lingura boia dulce de calitate
  • 1/8 lingurita cuisoare macinate
  • 1/8 lingurita de scortisoara macinata
  • cană de ketchup
  • lingura pasta de rosii
  • linguri supă de legume sau de pui
  • lingura otet de mere
  • lingura miere
  • lingurita sos Worcestershire de calitate
  • lingurita zahar
  • 1/4 lingurita de mustar galben preparat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat
  • un praf de piper cayenne (optional, pentru mai multa caldura)
  • bratwurst german autentic, bockwurst, rotwurst sau weisswurst (vezi postarea de blog despre selectarea cârnaților potriviți)
  • pulbere suplimentară de curry pentru stropire
  • Cartofi prăjiți sau chifle crocante (Brötchen) pentru servire

INSTRUCȚIUNI
 

  • Încălziți uleiul într-o cratiță mică și gătiți ceapa până când devine moale și translucide. Nu le rumeniți. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut. Adăugați praful de curry, boia de ardei, cuișoarele și scorțișoara și gătiți timp de 30 de secunde. Adăugați toate ingredientele rămase și aduceți la fiert. Reduceți focul la mediu, acoperiți și fierbeți timp de 15 minute, amestecând din când în când. Folosiți un blender de imersie sau transferați-l într-un blender și faceți piure până la omogenizare. Lăsați amestecul să se răcească complet și apoi lăsați-l la frigider pentru o zi înainte de utilizare, pentru a lăsa timp să se topească aromele.  
  • Face 1 1/2 cani. Ketchup-ul cu curry se va păstra până la o lună la frigider.
  • CUM SE FAC CURRYWURST:
  • Dacă cârnații nu sunt pre-fierți, mai întâi braconați-i în apă ușor fierbinte. Următorul pas este să le prăjiți la grătar pentru a le termina.  
    Poți fie să prăjești cârnații la grătar, fie la tigaie.
    Important este să le gătiți până când devin o crustă exterioară rumenită groasă și crocantă. (Deci, dacă prăjiți, asigurați-vă că folosiți suficient ulei.) Unele suporturi pentru wurst cu curry fac și fante verticale de-a lungul currywurst-ului pentru a preveni să se deschidă în timpul gătirii, iar apoi cârnații sunt feliați de-a lungul liniilor în bucăți. bucăți înainte de servire.
  • Pentru a servi, feliați prajiturile pe verticală în bucăți mici, acoperiți cu niște ketchup cu curry și stropiți cu pudră de curry. Serviți cu cartofi prăjiți sau cu o chiflă crocantă (Brötchen). Currywurst și cartofi prăjiți/Brötchen sunt serviți în tăvi de hârtie de mâncare  și mâncați cu  scobitori de currywurst.



https://www.daringgourmet.com/best-german-curry-ketchup-for-currywurst/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu