sâmbătă, 4 aprilie 2020

Crema de conopida, cartofi, slanina si smantana la Thermomix TM6


Ingrediente:

35 g ulei de măsline
3 prazuri feliate (doar partea albă, aproximativ 250 g)
600 g apă
1 pastila de carne de pasare
sau 2 linguri de carne de casa
Peste cartofi 500 g
300 g crenguțe de conopidă
1 roșie (aprox. 150 g)
100 - 200 g slănină feliată tăiată în fâșii
100 g brânză smântână (tip Philadelphia®)
2 ciuperci de piper măcinat
¼ linguriță de nucșoară măcinată
1 felie de pâine crustă
montare
1 pachet de bomboane Peta Zetas®
8 pui de mărar proaspăt (opțional)

Preparare:

Puneți uleiul și prazul în pahar. Se toacă 15 sec / viteză 4 și se toarnă 7 min / 120 ° C / viteză 1 .
Adăugați apa și tableta de bulion. Introduceți coșul cu cartofii. Așezați recipientul Varoma în poziție cu conopidele de conopidă și roșii, acoperiți și programați 30 min / Varoma / viteza 1 . Îndepărtați Varoma. Folosind crestatura de pe spatula, scoateti cosul. Turnați conținutul paharului într-un bol și dați deoparte.
Puneți 2-3 foi de hârtie de bucătărie pe o farfurie, așezați fâșiile de slănină deasupra și acoperiți cu 2-3 foi de hârtie de bucătărie. Pune vasul în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 2-4 minute la o putere maximă (ar trebui să fie crocant. În funcție de puterea cuptorului cu microunde, poate dura mai mult sau mai puțin). Rezerva.
Puneți ⅔ din praz cu bulionul (aprox. 400 g), adăugați 300 g de cartof fiert, conopidă aburită, cremă de brânză, piper și nucșoară și bateți 1 min / viteză 10 . Se toarnă într-un recipient etanș, se lasă să se răcească și se rezervă acoperite în frigider.
Puneți în pahar jumătate de slănină crocantă în bucăți, prazul cu bulionul rămas, 150 g cartof fiert, roșia aburită și felia de pâine. Zdrobiți 1 min / viteză 10 .

Montare:

Puneți în partea de jos a 8 pahare largi (în centru) o jumătate de linguriță de bomboane Peta Zetas®. Umpleți ⅔ paharele cu crema rece de conopidă și, având grijă ca cremele să nu se amestece, așezați deasupra crema caldă de cartof și slănină. Garnisiți cu 2 benzi de slănină crocantă și un fir de mărar și serviți imediat.

Sugestii și sfaturi:

Pentru o cremă mai lină, adăugați un strop de lapte și zdrobiți 15 sec / viteză 10.
Pentru a o lua, introduceți lingura pe fundul paharului pentru a prinde toate straturile.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r136467

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu