miercuri, 1 aprilie 2020

Pui și găluște

ingrediente:

½ on patrunjel proaspat, frunze si tulpini fragede (aprox. ½ buchet)
6 ½ oz făină universal
1 ½ linguriță praf de copt
1 lingură sare de mare fină
1 oz unt, rece și tăiat în bucăți
2 oz lapte integral
1 ou mare
Ceapă galbenă de 4 oz, sfărâmată
2 ½ oz de țelină, tăiate în bucăți (aproximativ 2 in.)
1 oz ulei de măsline
3 linguriță de pastă de pui
Piept de pui de 32 oz, tăiat în fâșii (aproximativ 1 in.)
Morcovi de 2 ½ oz, tăiați în bucăți (aproximativ 2 in.)
Apă de 38 oz

preparare:

Liniți tava Varoma cu hârtie pergament și puneți deoparte (consultați Sfatul).
Puneți pătrunjelul în vasul de amestecare și tocați 5 sec / 5 viteză . Transferați într-un bol și dați deoparte.
Puneți făina, praful de copt, sarea și untul într-un bol și amestecați 5 sec / viteza 5 .
Adăugați lapte și ou și frământați 20 sec /  .
Scoateți 18 bile de aluat pentru a face găluște (aproximativ 1 lingură de nivel fiecare). Așezați pe tava Varoma pregătită, asigurați capacul Varoma și dați-o deoparte.
Așezați ceapa, țelina, uleiul și pasta rămasă în vasul de amestecare și tocați 5 sec / 5 viteză . Răzuiți părțile laterale ale vasului de amestec cu spatula și lăsați 5 min / 212 ° F / viteză 1 .
Adăugați pui, morcovi și apă, puneți Varoma în poziție, asigurați capacul Varoma și abur 18 min / Varoma /  / viteză 1 . Îndepărtați Varoma și puneți deoparte.
Pui mărunțit 5 sec /  / viteză 4 .
Amestecați găluștele și rezervați pătrunjelul tocat cu spatula. Lăsați să se odihnească 3-5 minute pentru a lăsa timp ca găluștele să înmoaie niște bulion. Se serveste fierbinte.

Sugestii și sfaturi:

Pentru a tăia pergamentul pentru a se potrivi cu tava Varoma: rupeți o bucată de hârtie pergament suficient de largă pentru a acoperi tava Varoma. Puneți tava Varoma deasupra pergamentului și tăiați-o în jurul tăvii pentru a forma o formă ovală.
Gălbenușe avantajoase: economisiți timp prin înghețarea găluștelor crude între foile de hârtie de ceară pe o foaie de copt. După ce a fost congelat, păstrați în pungi congelatoare și congelați. Folosiți după cum este necesar, fără a se dezgheța mai întâi.

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r157096

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu