vineri, 3 aprilie 2020

Rogani kumbh la Thermomix TM6


Ingrediente:

Pasta de curry zilnic
30 g seminte de chimen
2 - 3 frunze de dafin uscate
30 g semințe de coriandru
1 lingură de cuișoare întregi
12 păstăi cardamom (negru)
Jumătate de scorțișoară
¼ lingură boabe de piper negru
2 linguriță de pudră de ardei ișor Kashmiri
1 lingură ghimbir măcinat
2 linguri de turmeric măcinat
5 cepe brune (700 g), tăiate în sferturi
2 chillies proaspete verzi lungi, tăiate și tăiate în jumătăți (opțional)
1 linguriță de usturoi (vezi Sfaturi)
1 lingură de pastă de ghimbir (vezi Sfaturi)
40 g ghee (vezi Sfaturi)
40 g ulei de canola
30 de frunze proaspete de curry
800 g roșii întregi conserve
1 lingură zahăr brun
1 lingură Paste de legume (vezi Sfaturi)
1 lingură de sare

Rogani kumbh

15 pui de coriandru proaspăt, rădăcini, tulpini și frunze, plus frunze suplimentare pentru garnisire (vezi Sfaturi)
250 g roșii coapte de viță, tăiate în sferturi
30 g ulei vegetal
1 - 2 ardei verzi proaspeți, tăiați și tăiați în jumătăți
550 g ciuperci buton, tăiate în jumătăți (sau sferturi, dacă ciupercile sunt mari)
1 ½ tsp garam masala (vezi Sfaturi)
½ linguriță Paste de legume (vezi Sfaturi)
½ lingură sare
2 lingurițe de iaurt natural

Preparare:

Pasta de curry zilnic

Puneți semințele de chimen, frunzele de dafin, semințele de coriandru, cuișoarele, păstăi de cardamom, coaja de scorțișoară și boabele de ardei în vasul de amestecare și prăjirea uscată 3 min / Varoma / viteză 1 , apoi mușcați 1 min / viteza 9 până la o pulbere.
Se adaugă pulbere de ardei iute, ghimbir măcinat, turmeric, ceapă și ardei iute proaspăt (opțional) și se toacă 3 sec / viteză 5 . Răzuiți părțile laterale ale bolului de amestec cu spatula.
Adăugați pasta de usturoi, pasta de ghimbir, ghee, uleiul și frunzele de curry, apoi lăsați 6 min / 100 ° C / viteza 1 .
Adăugați roșii din conserve, zahăr, pastă din stoc și sare și gătiți 5 min / 100 ° C / viteza 1 , apoi amestecați 20 sec / viteză 4-7, crescând treptat viteza de la viteza 4 la viteza 7. Puneți deoparte să se răcească, apoi transferați în containere congelabile sau pungi cu snaplock. Curățați și uscați vasul de amestecare.

Rogani kumbh

Puneți coriandrul și roșiile în vasul de amestecare și tocați 3 sec / viteză 6 . Transferați într-un bol și dați deoparte.
Puneți uleiul, chilii și 120 g de pastă de curry rezervată într-un bol de amestec și amestecați 5 sec / 6 viteză .
Răzuiește părțile laterale ale vasului de amestec cu spatula și amestecă 5 sec / viteză 6 , apoi gătește 3 min / 100 ° C / viteză  , fără a măsura cupa.
Adăugați ciuperci, garam masala și pasta de stoc și gătiți 5 min / 100 ° C /  / viteză  , punând coșul de fierbere în loc să măsurați cupa pe capacul bolului.
Se adaugă amestecul de roșii rezervat, sare și iaurt și se gătește 4 min / 90 ° C /  / viteză  . Transferați într-un bol de servire și garnisiți cu frunze de coriandru în plus, apoi serviți cald la alegerea părții.


Sugestii și sfaturi:

Pentru a face propria pastă de usturoi, pastă de ghimbir, ghee și garam masala, consultați rețetele de pe Cookidoo®.
Vă rugăm să consultați Cookidoo® pentru rețeta de paste din legume.
Curățați și răzuiți rădăcinile coriandrului cu o lingură pentru a îndepărta bucățile mai dure și mai fibroase din exteriorul rădăcinilor, înainte de a adăuga la vasul de amestecare.
Puteți păstra pasta de curry Everyday la frigider până la 5 zile și la congelator până la 6 săptămâni.
Puteți servi acest lucru cu orez, pâine, chutney sau partea preferată. I-am servit pe ai noștri cu rulouri de pâine Masala, Amritsari dal și lămâie, vă rugăm să consultați rețetele de pe Cookidoo®.

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r132122

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu