vineri, 3 aprilie 2020
Salată de porumb, rodie și orez negru la Thermomix TM6
Ingrediente:
Dressing
80 g ulei de măsline ușor
30 g suc de portocale (aproximativ ½ portocală)
30 g oțet de cidru de mere
1 lingurita mustar Dijon
2 picături de sare, după gust
2 ciuperci piper negru măcinat, după gust
Salată de orez negru:
200 g orez negru
1000 g apă
2 arome de scorțișoară
1 lingură de semințe de chei
5 păstăi de cardamom zdrobite
2 bobițe de porumb dulce, scoate de coajă
1 portocaliu, decojit și segmentat
1 rodie, tăiată în sferturi și arse eliminate
5 crengute de coriandru proaspăt, numai frunze, tăiate în bucăți
5 pui de mentă proaspătă, numai frunze, tăiate în bucăți
10 pui de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, doar frunze, tăiate în bucăți
20 - 40 g ceapă roșie, tăiată în felii subțiri
100 g jumătăți de nuci pecan
Preparare:
Dressing:
Puneți toate ingredientele pentru pansament în vasul de amestecare și combinați 3 sec / viteză 5 . Condimentați după gust, transferați într-o sticlă și lăsați deoparte până sunt gata de servit.
Salată de orez negru
Introduceți coșul de fierbere, apoi cântăriți orezul în el. Îndepărtați coșul de fierbere cu ajutorul spatulei și clătiți orezul până scurge apa. Puneți apa în vasul de amestecare, apoi re-introduceți coșul de fierbere cu orez.
Adăugați scorțișoară, semințe de caras și păstăi de cardamom în coșul de fierbere. Așezați Varoma în poziție și așezați cățelușele de porumb în el. Asigurați capacul Varoma și gătiți 22 min / 100 ° C / viteză 4 . Puneți Varoma deoparte pentru a permite răcirea porumbului (aproximativ 10 minute). Îndepărtați sâmburii și puneți deoparte. Renunțați la păcănele.
Continuați să gătiți orez 4-6 min / 100 ° C / viteza 4 , sau până când sunt gătite după bunul plac.
Îndepărtați coșul de fierbere cu ajutorul unei spatule, transferați orezul într-o tavă de copt și întindeți-l pentru a lăsa orezul să se răcească (aproximativ 15 minute). Renunțați la bolile de scorțișoară și la păstăile de cardamom. Curățați și uscați vasul de amestecare.
Transferă toate ingredientele de salată rămase, inclusiv orezul și porumbul fiert, într-un castron mare (vezi Sfaturi). Amestecă cu puțin pansament și aruncă ușor pentru a combina. Se servește imediat sau se introduce la frigider până este gata de servire.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r106463
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu