sâmbătă, 4 aprilie 2020
Fulgi de ovăz cu smântână, zmeura, banane, mere, prune si piersici la Thermomix TM6
Ingrediente:
30 g alune întregi
½ lămâie, organică, se curăță subțire de coajă
150 g smântână completă
1 banană (aproximativ 100 g), în bucăți
1 măr (aprox. 200 g), decojit, semănat, tăiat în sferturi
1 prună, proaspătă (aprox. 100 g), împletit, sferturi
1 piersică (aprox. 100 g), împletit, sferturi
50 g fulgi de ovăz
50 g lapte
300 g iaurt simplu
150 g caș cremă
30 g sultane
100 g zmeură
Preparare:
Puneți alunele și coaja de lămâie curățată subțire în vasul de amestecare și tocați , decantați și puneți deoparte timp de 20 de secunde / nivel 10 .
Introduceți dispozitivul de agitare . Puneți smântâna completă în vasul de amestecare și bateți rigid sub observație, fără a seta timpul / nivelul 3 . Îndepărtați , reumpleți și puneți deoparte dispozitivul de agitare.
Pune banana, mărul, pruna și piersica în vasul de amestecare și toacă 4 secunde / nivelul 4.5 .
Adăugați fulgi de ovăz, lapte, iaurt simplu, caș de cremă, amestec de alune-lămâie, sultane și frișcă și amestecați timp de 15 secunde / nivelul 3 .
Transferați Birchermüesli într-un bol, răcoriți timp de 30 de minute, garnisiți cu zmeură și serviți.
Sugestii și sfaturi:
Pentru un muesli mai dulce, adăugați 2 linguri de lapte condensat îndulcit, zahăr sau miere.
Pentru un mușli mai gros, folosiți 100 g de ovăz.
Decorați Birchermüesli cu flori comestibile.
Înlocuiți fructele din rețetă cu aceeași cantitate de fructe de sezon.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r279511
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu