miercuri, 1 aprilie 2020

Supă de mazăre și ghimbir, somon de lămâie cu broccoli


ingrediente

80 g ulei de măsline
50 g sos de soia
½ lingură zahăr brun
1 lămâie, coajă și suc
4 file de somon fără piele (150-180 g fiecare)
100 g de eshaloti, tăiați în bucăți
1 cui de usturoi
100 g praz, numai partea albă, tăiată în bucăți
20 - 30 g ghimbir proaspăt, decojit (opțional)
100 g tulpini de țelină, tăiate în bucăți
350 g mazăre verde congelată
450 g apă
2 linguriță de sare
400 g broccoli
2 ciuperci piper negru măcinat
50 - 100 g smântână turnată (biciuită), după gust

preparare

Puneți 30 g ulei de măsline, sos de soia, zahăr brun, coajă de lămâie din jumătate de lămâie și 25 g suc de lămâie în vasul de amestecare. Se amestecă 20 sec / viteză 5 . Puneți fileurile de somon într-un vas adânc și turnați marinata din amestecul bolului peste somon. Se introduce la frigider 10 minute și se continuă cu rețeta.
Puneți escalotele, cățelul de usturoi, prazul, ghimbirul și restul de 50 g ulei de măsline în vasul de amestec și tocați 4 sec / viteză 4 , apoi lăsați 7 min / 120 ° C / viteză 1 . Între timp, aliniați tava Varoma cu hârtie de copt.
Adăugați tulpinile de țelină, mazărea verde, apa și 1 linguriță de sare în vasul de amestecare. Așezați vasul Varoma în poziție, adăugați flori de broccoli și asezonați-l cu ½ linguriță de sare. Introduceți tava Varoma pregătită, aranjați filele de somon pe tavă, asezonați cu ½ linguriță de sare și piper negru măcinat și scurgeți cu marinata. Asigurați capacul Varoma și gătiți 20 min / Varoma / viteză 1 . Așezați Varoma acoperit deoparte pe o farfurie pentru a menține cald.
Adăugați smântână în vasul de amestecare, introduceți cupa de măsurare și amestecați 2 min / viteză 5 - 10, crescând treptat viteza de la viteza 5 la viteza 10. Serviți supa pentru început (vezi Sfaturi), apoi file de somon și broccoli pentru felul principal.

Sugestii și sfaturi

Dacă tulpinile de țelină au frunze, așezați câteva frunze deasupra fileurilor de somon înainte de aburire pentru a adăuga un plus de aromă.
- Pentru o aromă mai blândă, omiteți marinada la pasul 3.
- După ce serviți supa, setați amestecul bolului și acoperiți Varoma înapoi, astfel încât felul principal să rămână cald.

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r156149

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu