Ingrediente:
1 lingurita seminte de chia
50 g zahăr, sau după gust
1 lămâie - cu coajă, tăiata in 4
400 g apă, foarte rece
10 cuburi de gheață
1 lingurita chaat masala (optional)
Preparare:
Puneți semințele de chia într-un bol, acoperiți cu apă și lăsați deoparte să se înmoaie timp de 15 minute.
1. Puneți în bol 300g apa si zahărul și setati 1 min. la viteza 5
2. Adăugați în bol lămâia si chaat masala (opțional)
3. Țineți cu mâna paharul de măsurare și reglați Turbo/2 sec./1 dată.
4. Adăugați restul de apă.
5. Introduceți coșul de înăbușire, şi, ţinându-l cu spatula, strecuraţi limonada într-o carafă.
6. Adăugaţi cuburile de gheaţă şi serviţi imediat.
Sfaturi si sugestii:
Această băutură reconfortantă este deosebit de ușor de preparat și este foarte populară.
Alegeţi lămâi mai mici, cu coajă netedă şi lucioasă, acestea sunt mai zemoase şi au membrana albă mai
subţire.
Ajustaţi cantitatea de zahăr după cum doriţi să fie limonada: mai dulce sau mai acrişoară.
Înlocuiţi lămâile cu 2 portocale mici sau cu 1 grapefruit, tăiat în sferturi.
Chaat masala:
Cum deja cred că bănuiţi, există mai multe variante ale acestui amestec de mirodenii, iar reţeta de mai jos poate fi folosită ca punct de plecare pentru propriile dvs. experimente:
Ingrediente:
4 linguri de seminţe de coriandru
2 linguri de seminţe de chimion
1 linguriţă de seminţe de ajowa
1 ardei iute roşu, uscat
2 linguri de cristale de sare neagra (sare de masă nerafinată)
1 lingură de pudră de mango uscat (amchoor)
1/2 linguriţă de garam masala
1 lingurita de ulei
Instrucţiuni:
Se prăjesc uscat, într-o tigaie, seminţele de coriandru, chimion şi ajowa, până îşi eliberează aromele. Se amestecă apoi toate ingredientele şi se pisează bine, într-o piuă.
Se păstrează amestecul în recipiente închise ermetic, la răcoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu