sâmbătă, 4 aprilie 2020

Tiramisu la Thermomix TM6


Ingrediente:

2 ouă mari
1 gălbenuș de ou, dintr-un ou mare
4 oz de zahăr brutar
16 oz mascarpone
11 oz cookie-uri Ladyfinger, împărțite
11 - 14 oz cafea de bere puternică, după gust
1 oz pulbere de cacao neindulcit (aprox. 6 linguriță)

Preparare:

Introduceți biciul cu fluture. Puneți ouăle, gălbenușul de ou și zahărul în vasul de amestec și bateți cu bici 6 min / viteză 4 . Scoateți biciul de fluture.
Se amestecă 2 min / viteză 3 în timp ce se adaugă mascarpone în linguri prin orificiul de amestecare a capacului bolului pe lamele rotative.
Înmuiați scurt Ladyfingers-ul în cafea refrigerată până când se înmoaie doar suficient lichid fără să se desprindă. Aranjați jumătate din Ladyfingers înmuiate în fundul unui vas de copt. Întindeți jumătatea amestecului de mascarpone peste baza Ladyfingers. Se acoperă cu Ladyfingers rămași înmuiați și se întinde amestecul de mascarpone rămase deasupra. Se acoperă cu înveliș de cling și se lasă la frigider 5 ore. Praf cu pulbere de cacao chiar înainte de servire.

Sugestii și sfaturi:

Înlocuiți cafeaua de 2 oz cu lichior sau coniac (2 ex. Lichior de migdale, coniac, rom).
Dacă sunteți îngrijorat de consumul de ouă crud, încălziți ouăle după cum urmează: Introduceți fluture bătut . Se pun ouăle, gălbenușul de ou și zahărul în vasul de amestecare și se încălzește 4 min / 160ºF / viteza 4 . Îndepărtați biciul de fluture , transferați într-un bol și refrigerați timp de 15 minute. Apoi, în loc să amestecați în timp ce adăugați marscapone în pasul 2, puneți mascarpone și ouă reci și amestec de zahăr în vasul de amestecare și amestecați 30 sec / viteza 3 . Continuați cu rețeta de la pasul 3.

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r91245

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu