sâmbătă, 4 aprilie 2020

PENNE CU VITĂ ȘI SOS BÉCHAMEL LA CUPTOR

PREPARAREA CĂRNII:

25g unt

1 ceapă mare tăiată fin

2 căței de usturoi tăiați fin

2 tije de țelină (apio) tăiate subțire

500g carne tocată de vită

1 lingură de piure de roșii

1 conservă de roșii tăiate

2 foi de dafin

1 baton mic de scorțișoară

1 lingură praf de usturoi

1 lingură mentă uscată

1 lingură oregano uscat



PREPARAREA SOSULUI BÉCHAMEL:

1 litru de lapte

110g unt

110g făină

nucșoară

sare și piper

100g brânză Gruyere rasă ( sau brânza preferată)

2 gălbenușuri



PREPARATUL FINAL:

350g paste – penne, rigatoni, bucatini sau ziti

100g brânză feta

1 lingură mentă uscată



Preîncălzește cuptorul la 200°C /180°C la cuptoarele cu ventilație

Pregătește un vas de 20x30cm.


Preparare:

1. Pentru a prepara carnea, topește untul într-o tigaie, adaugă ceapa, usturoiul și țelina păstrând o temperatură medie până ce ingredientele se călesc și devin moi. Adaugă carnea de vită și crește temperatura până aceasta începe să se rumenească.

2. Adaugă restul ingredientelor, așteaptă să înceapă să fiarbă și lasă totul pe foc în jur de 30 de minute – până când carnea devine moale. În cazul în care compoziția se usucă poți adăuga și un pic de apă. La final asezonează cu sare și piper.

3. În timp ce se prepară sosul de carne, pune o cratiță cu apă și sare în care fierbi pastele. Fierbe-le cu 2 min mai puțin decât scrie pe etichetă. Scurge-le și strecoară-le sub apă rece pentru a nu se lipi între ele.

4. Pentru a face sosul Béchamel, încălzește laptele, apoi topește separat untul, adaugă făina și amestecă până când sosul devine un pic mai dens și capătă o culoare rumenie. Adaugă trepat laptele amestecând continuu pentru a te asigura că nu sunt cocoloașe. Odată ce ai adăugat tot laptele, mai lasă totul pe foc timp de 5 min și asigură-te că nu mai e făină neomogenizată.

5. Asezonează cu nucșoară, sare și piper, iar apoi adaugă brânza Gruyere menținând tigaia la foc mic și amestecând continuu până se topește brânza. Ia de pe foc tigaia, adaugă gălbenușurile și amestecă până se încorporează.

6. Acum finalizezi preparatul: unge tava cu unt, amestecă pastele cu un pic de sos Béchamel și pune-le în tavă. Acoperă pastele cu sosul de carne de vită și pune restul de sos Béchamel. Presară brânza feta și niște mentă uscată. Introdu tava în cuptor și las-o la copt pentru 35 – 40 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu