Nota: 7
Eu le-am copt.
Compozitia am simtit-o cam picanta, dar ele nu sunt picante cand sunt coapte.
Ingrediente:
450 g năut, fiert și scurs ( un borcan plin de 720ml)
110 g ceapă, tăiată sferturi
2 căței de usturoi
10 g pătrunjel proaspăt
1,5g coriandru măcinat (1 linguriță )
1,2g chimion măcinat (1 linguriță)
25 g făină albă, tip 000 (vezi recomandări)
4,5g sare (1 linguriță)
1 priză piper negru măcinat
ulei de măsline, pentru prăjit
Preparare:
Puneți în bol năutul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, coriandrul, chimionul, făina, sarea și piperul
amestecați:
1min sec./viteza 4
1min sec./viteza 5
până la obținerea unei paste grosiere.
Din amestecul obținut, formați bile de mărimea unei mingi de ping-pong, apoi aplatizați-le ușor.
Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjiți falafel aprox. 5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc (vezi recomandări).
Serviți calde.
Hints & Tips:
Falafel poate fi gătit și în cuptorul preîncălzit (190°C).
Hints & Tips:
Falafel poate fi gătit și în cuptorul preîncălzit (190°C).
Coaceți 30 minute, întorcând pe partea cealaltă după 15 minute de coacere.
Puteți folosi orice făină la alegere (grâu, orez, porumb etc.)
Dacă folosiți năut uscat, înmuiați în apă peste noapte, apoi scurgeți și fierbeți în altă apă, între 45 minute și 1 oră și 30 minute, până devine fraged.
Poate fi servit în lipie grecească (pita) ca pachet pentru prânz sau la picnicuri.
Rezultă 4 porții ca fel principal, alături de lipie grecească (pita), salată, roșii și tahini sau humus.
Rezultă 6-8 porții servit ca aperitiv alături de o salată și/sau cu tahini/humus.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r618244
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r618244
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu