miercuri, 1 aprilie 2020

Salată rusească de sfeclă roșie la Thermomix



Ingrediente:

150 g castraveți murați, tăiați bucăți (3-4 cm)
150 g morcovi, tăiați segmente (3-4 cm)
350 g sfeclă roșie, crudă, tăiată cuburi (3-4 cm)
500 g apă
250 g cartofi, tăiați cubulețe (cca. 1 cm)
100 g mazăre congelată
100 g varză murată, tăiată fideluță (optional)
50 g ceapă verde, tăiată fin
2 - 3 fire mărar proaspăt
60 g ulei vegetal
20 g oțet de vin (optional)
1 linguriță sare
mărar proaspăt, pentru decor

Preparare:

Puneți în bol castraveții murați și mărunțiți 4 sec./viteza 4. Transferați într-un bol mare de salată și dați deoparte.
Puneți morcovii în bol și mărunțiți 5 sec./viteza 4.5 (bucățile nu ar trebui să fie mai mari de 1 cm). Transferați în tava Varoma și dați deoparte.
Puneți sfecla în bol și mărunțiți 5 sec./viteza 4.5. Transferați în coșul de înăbușire.
Turnați apa în bol și introduceți coșul de înăbușire. Poziționați recipientul Varoma pe capac și puneți în acesta cartofii și mazărea congelată. Așezați deasupra tava Varoma, închideți cu capacul Varoma și gătiți la aburi 27 min./Varoma/viteza 1.
Înlăturați Varoma și puneți la rece - separat recipientul și tava Varoma - timp de cca. 20 minute. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei și puneți-l deoparte, pe o farfurie adâncă, pentru a permite conținutului să se scurgă și să se răcească (vezi recomandarea). Între timp, aruncați lichidul de la fierbere, apoi puneți bolul de salată cu castraveții murați pe capacul bolului și cântăriți varza murată și ceapa verde tăiată.
Adăugați legumele din Varoma și din coșul de înăbușire în bolul de salată, apoi dați-l deoparte
Puneți în bol mărarul, uleiul, oțetul și sarea și mixați 30 sec./viteza 6. Turnați această vinegretă în bolul cu salată și amestecați, pentru ca să acopere toate legumele, Mai asezonați după gust, dacă e nevoie, și serviți salata decorată cu mărar tocat sau puneți-o la rece pentru a o servi mai târziu.

Hints & Tips:

Preparată cu sfeclă și vinegretă, această rețetă tradițională stă la originea bine-cunoscutei salate à la russe (vezi variante). Gătirea mai multor ingrediente în același timp, folosind diferitele niveluri ale Thermomix® este un mod minunat de a economisi timp, astfel încât veți putea savura această salată chiar și în cursul săptămânii.
În etapa 5, dacă sunteți prea grăbiți pentru a aștepta ca legumele să se răcească, treceți-le pe sub jet de apă rece, pe fiecare separat, cât sunt încă în recipientul și tava Varoma și în coșul de înăbușire.
Pentru o notă tradițională rusă, omiteți oțetul.
Pentru o variantă roz, în loc să faceți vinegreta din etapa 7, asezonați salata cu smântână sau maioneză (în cantitatea dorită), amestecați delicat, condimentați după gust și decorați cu mărar tocat.
Puteți înlocui mazărea congelată cu mazăre din conservă, bine scursă. Nu o mai fierbeți în aburi în etapa 4, ci o adăugați direct în salată în etapa 5.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r168254

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu