marți, 14 aprilie 2020
Supă marocană picantă de linte la Thermomix
Ingrediente:
150 g ceapă, tăiată jumătăți
40 g ulei de măsline
1 linguriță ghimbir măcinat
1 linguriță coriandru măcinat
1 linguriță chimion măcinat
1 linguriță boia de ardei, dulce
¼ linguriță piper negru măcinat, sau după gust
½ linguriță scorțișoară măcinată
½ linguriță turmeric uscat, măcinat
¼ linguriță piper cayenne, măcinat
¼ linguriță nucșoară măcinată
750 g apă
2 cuburi de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
or 2 lingurițe cu vârf concentrat pastă de legume
100 g linte roșie uscată
800 g pulpă de roșii, din conservă
1 priză sare, sau după gust
piper negru măcinat, după gust
2 - 3 fire coriandru proaspăt, doar frunzele, pentru decor
Preparare:
Puneţi în bol ceapa şi uleiul de măsline şi tocaţi 3 sec./viteza 5, apoi sotați 3 min./120°C/viteza 1.
Adăugaţi ghimbirul, coriandrul, chimionul, boiaua dulce, piperul negru, scorţişoara, turmericul, piperul cayenne şi nucşoara şi gătiți 1 min./100°C/viteza 1 pentru a elibera aromele.
Adăugaţi apa, cuburile de concentrat, lintea roşie şi pulpa de roşii şi mai gătiți 15-20 min./100°C//viteza 1 sau până când lintea e bine fiartă. Condimentaţi cu sare şi pier negru după gust, decoraţi cu frunze de coriandru şi serviţi supa fierbinte.
Hints & Tips:
- Serviţi cu pâine proaspătă, crocantă.
- Înlocuiţi lintea roşie cu linte verde sau brună. Căutaţi pe ambalaj instrucţiuni pentru înmuiere. Poate fi necesar să prelungiţi timpul de fierbere în etapa 4.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154002
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu