sâmbătă, 4 aprilie 2020

Tort de mere și ghimbir la abur la Thermomix TM6


Ingrediente:

50 g ghimbir cristalizat
220 g măr tăiat în bucăți
125 g zahăr galben
125 g unt la temperatura camerei, plus unsoare
3 ouă
1 portocaliu, doar zest
180 g făină de tip 55
½ c. ceai de drojdie pentru prăjituri
1100 g apă
30 g zahăr
250 g de cremă de soia proprie care trebuie bătută

Preparare:

Ungeți o tigaie cu coroană (Ø 18 cm x 5,5 alt cm aprox.) Și puneți-o deoparte.
Puneți ghimbirul în pahar și macinați 15 sec / viteză 7 .
Adăugați mărul și grătarul 2 sec / viteză 5 . Scoateți și puneți deoparte.
Puneți zahărul galben, untul, ouăle și coaja de portocală în pahar și bateți 30 sec / viteza 3 .
Adăugați făina și praful de copt și înfășurați 10 sec / viteza 3 .
Adăugați mărul rezervat și înfășurați cu ajutorul spatulei. Se toarnă în tigaie, se acoperă cu folie de aluminiu și se pune pe Varoma.
Puneți apa și Varoma în pahar și coaceți 60 min / Varoma / viteza 2 . Îndepărtați și lăsați ușor să se răcească înainte de a o demonta.
Introduceți fluturele în paharul curat . Puneți zahărul și smântâna și bateți la viteza 4 aproximativ 2 minute sau până când acestea sunt consistența dorită. Servim tortul cu frisca .


Articole utile:

folie de aluminiu, forma coroanei (Ø 18 cm x 5,5 cm)

Sugestii și sfaturi:

Ghimbirul este o rădăcină care are efecte antivirale, antiinflamatorii și vasodilatatoare.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r108750

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu