sâmbătă, 4 aprilie 2020
Inghețată cu fistic la Thermomix TM6
Ingrediente:
Cu o zi înainte
100 g fistic, decojite, tăiate și nesalțate
100 g zahar caster
400 g lapte
100 g smântână lichidă, 30% mg min.
1 lingură. aroma naturala de fistic
4 gălbenușuri de ou
1 lingură. colorant alimentar verde pudră
Preparare:
Cu o zi înainte
Puneți fisticul și zahărul în bol, apoi amestecați 15 sec / viteză 10 . Răzuiți părțile laterale ale vasului cu ajutorul spatulei.
Se adaugă lapte, smântână, aroma de fistic, gălbenușurile de ou și colorarea alimentelor verzi, se amestecă 5 sec / viteză 5 , se gătește 8 min / 85 ° C / viteza 2,5 , apoi se amestecă 30 sec / viteză 5 . Transferați preparatul pe tăvile cu cuburi de gheață, apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a fi plasate în congelator peste noapte.
În aceeași zi
Puneți cuburile de gheață de fistic în bol și amestecați 1 min 30 sec / viteză 6 folosind spatula.
Introduceți biciul și bateți 30 sec / viteză 3 pentru a obține o textură groasă și cremoasă. Scoateți biciul . Transferați gheața într-un recipient etanș și congelați 2-3 ore înainte de servire.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r115833
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu